Прокуратурата в Монтана предаде на съд водач на таксиметров автомобил за ПТП със загинал пътник

Сподели в социалните мрежи:

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Т. (на 52 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. През 2015 г. обвиняемият С.Т. работел като таксиметров шофьор.

На 28.09.2015 г. мъжът бил нает за превозване на пътници от гр. Враца за гр. Белоградчик. Около 15 ч. управляваният от него автомобил се движел по път Е-79. Валял дъжд. При навлизане в продължителен завой колата поднесла наляво. Последвал силен удар в крайпътен скат, вследствие на което колата се завъртяла. При произшествието тежко пострадал пътуващия на задната седалка пътник – 84-годишният Б.А. Обвиняемият подал сигнал на телефон 112. Пострадалият бил транспортиран до болницата в гр. Монтана. Въпреки оказаната му медицинска помощ, мъжът починал.

В хода на разследването на ПТП е било установено, че в конкретната зона имало предупредителни пътни знаци за последователни опасни завои, концентрация на пътнотранспортни произшествия, както и за забранено движение със скорост по-висока от 60 км/ч. Според заключението на изготвената автотехническа експертиза, водачът на лекия автомобил навлязъл в завоя със скорост над 80 км/ч. При дъждовни условия произшествието било непредотвратимо и неизбежно.

С.Т. е бил привлечен в качеството на обвиняем за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие. От направена справка е видно, че са му налагани множество административни наказания за допуснати нарушения по Закона за движението на пътищата.

Предстои делото да продължи в съда.

ИЗТОЧНИК: Окръжна прокуратура – Монтана

Може да харесате още...