Противоепидемични мерки за пазари и тържища въведени на територията на област Видин до 31 март

Сподели в социалните мрежи:

Задължително носене на предпазни маски, 1,5 м дистанция между всички лица, еднопосочно движение, дезинфектанти на входовете и изходите. Това съобщиха от Областна Администрация Видин.

Областният временен кризисен щаб за оценка на риска в област Видин прие задължителни противоепидемични мерки в сила до 31 март 2021 г., свързани с местата, където са организирани и функционират пазари, тържища, базари и др. подобни на територията на област Видин. Новите ограничения са разпоредени със Заповед №РД-01- 1852/18.03.2021г. на директора на Регионалната здравна инспекция – Видин.

Управителите и/или отговорните лица на посочените обекти следва да създадат организация за спазването на 1,5 м дистанция между всички лица (посетители, търговци и др.) намиращи се на територията на пазарите, тържищата, базарите и пр.

Въвежда се еднопосочно движение в обособените територии на посочените места, на входовете и изходите се осигуряват дезинфектанти. Носенето на предпазни маски за лице от посетителите и търговците, които се намират на територията на пазари, тържища, базари и др. подобни е задължително.

Противоепидемичните мерки се въвеждат предвид динамичната епидемична обстановка в областта и опасността от струпване на голям брой хора, на местата където са организирани и функционират пазари и тържища, базари и др. подобни на територията на област Видин, криещо повишен риск от заразяване и разпространение на COVID-19.

С пълния текст на новата заповед може да се запознаете тук.Заповед №РД-01- 1852/18.03.2021г.

Може да харесате още...