Партиите постигнаха съгласие за състава на подвижните секционни избирателни комисии в Община Види

Сподели в социалните мрежи:

На свиканите от кмета на Общината д-р Цветан Ценков консултации за определяне на съставите на секции за гласуване с подвижна избирателна кутия във връзка с парламентарните избори, насрочени на 4 април 2021 г., присъстваха представители на ПП „ГЕРБ“, ПП „Движение за права и свободи“ и ПП „Воля“.

Видинският кмет поздрави присъстващите и изрази надеждата си изборите да бъдат честни и почтени. „И се надявам политиците наистина да се замислите трябва ли нашият град да остане в това положение, трябва ли да го променяме и да си върне своята достолепност, която е имал през доста векове“ – каза д-р Ценков и пожела успех.
На консултациите бе постигнато споразумение ръководният състав на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) да се състои от определени от ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“ и ДПС лица. Една от секциите в с. Градец ще бъде с председател от ДПС. За тези секции, които ще обслужват карантинирани лица, също има съгласие и там разпределението е както в подвижните. Секретарят на Общината Валери Димитров съобщи, че е предвидено секция да бъде образувана и в COVID отделението на МБАЛ „Св. Петка“, град Видин. Тя ще се състои от трима членове, определени от ГЕРБ, БСП и ДПС. Там ще се проведе гласуване, в случай че има повече от 10 пациенти.

„Срокът за подаване на заявления за ПСИК изтича на 20.03.2021 г., така че и утре могат да бъдат подавани. По тази причина Общинската администрация, както и кметовете на кметства и кметските наместници ще работят в утрешния ден. Броят на ПСИК ще бъде уточнен на базата на подадените заявления“ – допълни Димитров.
По време на консултациите бе поставен въпросът дали навсякъде помещенията, в които ще работят избирателните комисии, отговарят на изискванията и дали в едно помещение не се предвиждат по две секции. Секретарят на Общината отговори, че адресите на секциите вече са определени, а колеги от администрацията, които са ангажирани с нормалното протичане на изборния процес, в момента проверяват всички помещения, в които могат да бъдат позиционирани СИК, така че да не се допуска струпване на хора, с оглед на епидемичната обстановка.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...