Митничари задържаха голямо количество фалшиви ароматизатори.

Сподели в социалните мрежи:

Митническите служители на ТД „Южна морска“ задържаха над 65 000 пълнителя за ароматизатори поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Това съобщиха от Агенция Митници.

Стоката е открита на 04.03.2021 г. в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция за България. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че няма разминаване с обявеното в представените документи количество от 1910 кашона с ароматизатори, но част от тях носят словно и фигуративно изображение на известна търговска марка. В товарното помещение са открити 1400 кашона с 65 808 пълнителя за ароматизатори на стаи в разфасовки от 250 ml с логото на марката Air Wick.

Стоката е задържана в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая е уведомен правопритежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката не е оригинална, поради което следва да бъде унищожена.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...