Община Видин ще се включи в „Часът на Земята 2021“

Сподели в социалните мрежи:

Глобалната инициатива ще се проведе на 27 март. В нейните рамки всяка година в последната събота на месец март за един час милиони хора от цял свят символично изгасват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват фасадите си.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Община Видин отново се присъединява към призива заедно да опазим нашия общ дом – планетата Земя. В тази връзка от 20:30 до 21:30 часа в съботния ден ще бъде изгасено осветлението на два от емблематичните паметници на културата във Видин – средновековния замък „Баба Вида“ и Стамбол капия. Ръководството на Общината призовава гражданите също да станат съпричастни към каузата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Тази година фокусът на международната кампания на WWF е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един характерен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години. Повече подробности на: https://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/2021/.
Предвид епидемичната обстановка в страната, инициативата ще бъде отбелязана и с онлайн концерт на български изпълнители. Водещ ще е неповторимият комик Николай Станоев, а участие ще вземат Елена Сиракова, Керана и космонавтите, РДМК, Парапланер, Маги Алексиева – MEY, BunyVerse & Strela. Хореографът и режисьор Коста Каракашян ще се включи директно от Египет със специален танцов пърформанс.
ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА ВИДИН

Може да харесате още...