Съдът в Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двама мъже, обвинени за кражба на 129 930 лева от фургон

Сподели в социалните мрежи:

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ на С. М. С. /28 г./ и С. Б. Й. /33 г./, обвиняеми по досъдебно производство за кражба в особено големи размери.

В дните между 12 и 14 март т. г. неизвестни извършители отвориха с техническо средство фургон на фирма за развъждане на риба в местността „Расника“ край Монтана и откраднаха от метална каса 129 930 лева.

След започналите незабавни оперативно-издирвателни действия служители на МВР задържаха за кражбата С. М. С. и С. Б. Й от село Септемврийци, общ. Вълчедръм. Според събраните досега на досъдебното производство доказателства кражбата е извършена чрез използване на лек автомобил „Фолксваген пасат“ и техническо средство след предварителен сговор като от металната каса са отнети от владението на фирма „Ф. И“ с управител В. С. Д. сума от 45 000 лева и от владението на К. П. Р сума от 84 930 лева, общо 129 930 лева. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

В Окръжен съд е постъпило искане от Окръжна прокуратура – Монтана за вземане на най-тежката мярка за неотклонение на двамата обвиняеми за престъплението. Защитата на обвиняемите изрази становище, че искането е неоснователно и заедно с двамата обвиняеми помоли за по-лека мярка за неотклонение. Съдът след като взе предвид всички събрани досега доказателства обяви, че може да се направи обосновано предположение, че именно С. М. С. и С. Б. Й. са извършители на престъплението, за което са провлечени като обвиняеми и за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Съдът прие също, че е налице и опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление. И двамата имат криминалистични регистрации и множество заявителски материали за извършени престъпления, а С. М. С. е и многократно осъждан. Затова ОС – Монтана взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на С. А. С. и С. Б. Й.

Определението може да се обжалва в 3 дневен срок пред Апелативен съд – София

ИЗТОЧНИК: СЪД МОНТАНА

Може да харесате още...