Областният управител Момчил Станков проведе работна среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

Сподели в социалните мрежи:

Областният управител Момчил Станков проведе работна среща с Ирмели Мария Виено от Финландия и Мехмет Угур Екинджи от Турция, регистрирани от Централната избирателна комисия /ЦИК/ като международни дългосрочни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ в изборите за народни представители на 4 април.
В хода на разговора Момчил Станков запозна представителите на ОССЕ с координиращата функция на Областна администрация Видин и предприетите действия и мерки по организацията на изборния процес, като отбеляза, че до този момент няма организационни и технически проблеми. Станков информира, че провежда чести срещи с представителите на всички институции, имащи отношение към изборния процес, с цел уточняване на всеки детайл за едни честни и демократични избори за народни представители. Областният управител увери, че Министерството на здравеопазването е осигурило всички необходими предпазни и дезинфекционни средства за изборния ден и изрази надежда, че въпреки епидемичната обстановка, избирателната активност в областта ще е висока.
От своя страна наблюдателите уточниха, че ОССЕ е междуправителствена организация с участието на 57 държави. Основната й дейност е свързана със сигурността, утвърждаване на човешките права, свободата на пресата и честните избори. Стана ясно още, че България за предстоящите избори са регистрирани 24 наблюдатели, a Ирмели Мария Виено и Мехмет Угур Екинджи отговарят за областите Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

ИЗТОЧНИК: ПРЕСЦЕНТЪР ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВИДИН

Може да харесате още...