Общината премахва опасни сгради

Сподели в социалните мрежи:

Обследванията на подобни постройки се извършват по жалби на граждани или сигнали от служители на отдел „Контрол и опазване на обществения ред“ при Община Видин. Днес бе премахната сграда в кв. „Калето“, известна като „старата поща“, която дълги години е изпълнявала това предназначение. Мястото е разчистено и отпадъците се извозват. Пространството ще бъде облагородено и превърнато в зелена площ. Това съобщиха от Община Видин.

Предстои да бъде разрушена и сградата на стара хлебопекарна в село Бела Рада, която също е общинска собственост. За премахването на опасните обекти има гласувано решение на Общински съвет – Видин и издадена заповед от кмета на Общината.

Продължават обследванията на още общински сгради, които поради естествено износване или други обстоятелства, са станали опасни за здравето и живота на гражданите, негодни са за използване, застрашени са от самосрутване, създават условия за възникване на пожар или са вредни в санитарно-хигиенно отношение и не могат да се поправят или заздравят.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...