Петр Келнер е загинал в катастрофа с хеликоптер

Сподели в социалните мрежи:

Чешкият милиардер и мажоритарен собственик на PPF Group Петр Келнер и още четирима души са загинали по време на ски ваканция в Аляска, съобщиха от БГНЕС.

Хеликоптерът, с който са се придвижвали, се е разбил край глетчер. Инцидентът е станал в събота, съобщават от фирмата, която е отдала летателния апарат под наеми потвърждават, че 56-годишният Келнер е бил на борда. Сред жертвите са още чехът Бенджамин Ларочай, двама водачи на ски експедицията и пилотът. Един от пасажерите е оцелял. Той е тежко ранен, но в стабилно състояние.

Телата на загиналите са открити от Националната гвардия и доброволци от Спасителния отряд. Останките им са предадени за съдебно-медицинска експертиза. Разследва се причината за катастрофата. Отломки от хеликоптера са открити близо до ледник Кник.

След инцидента властите са забранили полетите в района на ледника.

Припомняме , че на 13 октомври 2020 г. PPF Group N.V. (“PPF”) обяви, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. (“CME”).

PPF е с пълен контрол върху операциите на СМЕ в Чешката република, Румъния, Словакия, Словения и България. На 13 октомври фондът на чешкия милиардер Петр Келнер PPF пое контрола над медийната група СМЕ и по този начин шест телевизионни канала в България – bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring бяха придобити от Келнер.

Източник: https://bgnes.bg/news/

Може да харесате още...