Задържаха мъж в Лом – намерили канабис в кухненски шкаф

Сподели в социалните мрежи:

Полицията в Лом е задържала 27-годишен мъж, за отглеждане на канабис и притежание на наркотични вещества. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана.

На 5 Април 2021г. около 22,15 ч. в гр. Лом е установен 27-годишен водач на мотопед от гр. Лом, седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества. При извършения личен обиск в джоб на връхната му дреха е намерен полиетиленов плик, съдържащ 10,96 грама зелена листна маса канабис.

При последвалата проверка в дома на водача укрити в кухненски шкаф са намерени засадени 13 растения канабиса, с височина между 8 и 25 сантиметра, с общо тегло 16,93грама и кутия, съдържаща семена за същото растение. По случаите са образувани доъдебни производства по чл. 254в, чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК. От автомобила, ползван от ломчанина, е иззет незаконно притежаван газов пистолет „zoraki mod 314 в”.

На 27-годишния е съставен акт по ЗОБВВПИ и е задържан в полицейския арест на РУ Лом за 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...