Видин Избори Новини

ГЕРБ – Видин излъчи делегати за Националния конгрес на партията

Сподели в социалните мрежи

Събранието, провело се в конферентния център на областната администрация, премина при спазване на всички епидемиологични мерки. С пълно единодушие членовете на ПП ГЕРБ в областния център избраха делегати за предстоящото през месец май тази година Национално събрание на най-голямата партия у нас. Двама от видинските делегати ще участват по право – Емилиян Енчев и областният координатор и народен представител Александър Матеев. С пълно мнозинство събранието гласува и останалите седем делегати за националното събрание – Християн Христов, Валери Василев, Александрина Богоева, Тихомир Станчев, Лъчезар Попиванов, Любомир Низамов и Веселка Асенова.
„Влязох в Народното събрание с огромно самочувствие, защото Видинско си постави високи цели и ние ги постигнахме. Не само сме първи по изборен резултат, но и имаме избрани двама депутати. Благодаря”, каза в изказването си народният представител Александър Матеев.
Той не скри огромното си разочарование от обстановката в Парламента, където вместо да се работи за една стабилност на държавата, то Народното събрание се е превърнало в сцена на викове, крясъци и недопустимо държание.
В края на събранието другият новоизбран депутат, водач на листата и гражданска квота Росица Кирова представи пред членовете на ПП ГЕРБ част от поетите ангажименти, по който заедно с колегата й Александър Матеев, вече работят.
„Успяхме да бъде осигурено финансирането на катедралния храм „Св. Димитър” във Видин, който от години се нуждае от спешен ремонт. В момента усилията са насочени сградата на видинския филиал на Русенския университет да бъде отдадена на висшето учебно заведение. И в рамките на 2 години филиалът да има над 1200 студенти – от Видин, Монтана, Враца, от целия Северозапад”, каза Росица Кирова.
Тя също обобщи първите си впечатления от новото Народно събрание:
„За няколко дни чухме и видяхме какво ли не, но такъв срам и унижение към институция като към Парламента… В същото време България е изправена пред много сериозни проблеми и страната се нуждае от силно и стабилно правителство. Въпреки всичко ГЕРБ продължава да работи, предлагайки ясни и конкретни предложения. Както знаете внесохме и законопроекта за мажоритарния вот. Искрено се надявам НС да започне да работи с отговорност и оправдае очакванията на българските граждани”.

Източник: пресцентър


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *