С индустриална косачка разполага вече ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“

Сподели в социалните мрежи:

От днес тя започна работа в тревните площи покрай пътя в посока от Колодрума към изхода на град Видин. Идеята е с косачката да се обработва тази зелена ивица, както и по-обширни междублокови пространства, тъй като машината разполага с голям капацитет за косене на дневна база. Това съобщиха от Община Видин.

Така към момента ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ разполага с четири косачки тип трактор и с десет тримера. Работи се по график, като тревните площи по продължение на централните пътни артерии в града вече са окосени, както и по-големи зелени терени в ж.к. „Бонония“ и ж.к. „Гео Милев“.

Започва поетапно влизане и в останалите квартали, като стремежът е да се компенсират дните с неблагоприятни метеорологични условия, обясни директорът на предприятието Емилиян Евтимов.

„Вече разполагаме с достатъчно техника и целта на предприятието и на Общината е да създадем приветлив вид не само на град Видин, но и на останалите населени места. Поели сме ангажимент да извършваме косене и в по-малките населени места и започваме изпращане на хора и техника и там“, подчерта Евтимов.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...