Видин Новини

Община Видин награди участници в традиционен екоконкурс

Сподели в социалните мрежи

Събитието се провежда по случай Международния ден на земята – 22 април и се организира от екокомисията към Туристическо дружество „Бонония“. В 24-то издание на конкурса под наслов „Старопрестолен Видин“ се включват деца и възрастни с различни творби на екологична тема.

Поздрав от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков към организаторите и участниците в проявата поднесе Светла Ангелова, началник отдел „Екология“ в местната институция. „Да си пожелаем да сме по-отговорни, да пазим околната среда и да полагаме повече усилия, за да живеем на по-чисто място“ – каза тя. След това връчи грамоти и награди на трима от отличените в конкурса: Татяна Николова от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ (за екопрезентация), Мария Славкова – поетеса (за стихосбирката „Зимна поезия“ и рисунка) и на най-малкия участник – Борис Данаилов, уч. в I кл., ОУ „Софроний Врачански“ (за рисунка).

В конкурса бяха раздадени редица отличия – Златен рог (Видинският Оскар), златен диплом, сребърна грамота с рубин, сертификати и предметни награди. Беше представена и фотоизложба №1581.
Екоконкурсът се провежда без прекъсване от 1997 г., каза при откриването на тазгодишното издание неговият инициатор Богомил Петров. Събитието добива голяма популярност и се подкрепя от много институции, неправителствени организации, граждани.

ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА ВИДИН


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *