След убийството в Манастирище: Защо хората с психични отклонения се разхождат свободно ? (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

Мъж се барикадира в къща, след като застреля човек
В операцията се включи специализиран полицейски екип. Действията на разследващите органи продължават. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт.

Около 14.00 часа вчера в покрайнините на селото 44-годишният мъж е стрелял по свой съсед на 34 години.
Стрелецът причакал на улицата своя съселянин, който се е прибирал в дома си с колата си. Той се прибирал обичайно по това време за обед. В автомобила е бил и брат му. Простреляният в гърдите мъж е починал на път за болницата.

След стрелбата стрелецът се барикадирал в дома си, където е била и възрастната му майка. Двамата бяха изведени от къщата след два часа и половина от специализиран полицейски екип.

Георги Гайков – заместник-директор на специализираните полицейски части, обясни, че чрез прилагане на тактическа хитрост от страна на командосите от СОБТ, лицето не е успяло да окаже съпротива.

Ще бъдат назначени експерти и здравословното състояние на стрелеца, тъй като е установено че той страда от психични проблеми. Предстои да бъде установено и как се е сдобил с оръжие, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Не му е давано законно оръжие. Той твърди, че го е закупил от преминаващ търговец! Предстои назначаване на
съответните експертизи“, каза той.

„Открити са боеприпаси в дома му но в момента се извършват процесуално-следствени действия“, допълни вътрешният министър в оставка Христо Терзийски, който също беше в Манастирище.

Хора от селото разказаха, че от години стрелецът е имал прояви на агресия и насилие. Бил е конфликтен. За проблема в селското кметство е внесена подписка, подкрепена от 100 души.

Има сигнал до правоохранителните органи за инцидент с дете от селото миналата година, разказа Цветомил от селото.

„Да и тя отказа да заведе някакво производство срещу него, извади нож на дете, сряза гумите на детето, на АТВ, и на мен ми посегна с нож. И на други хора е посягал, гонил с ножове. Това се очакваше да стане рано или късно“,каза той.

Може да харесате още...