Пролетен празник в Бяла Слатина

Сподели в социалните мрежи:

В навечерието на най – големия християнски празник – Великден община Бяла Слатина и МИГ Бяла Слатина организираха превърналия се в хубава традиция пролетен празник, който тази година беше хем пролетен, хем кулинарен, хем посветен на сто годишнината на футбола в нашия град. Още от ранните часове на съботния ден, местността „Лесопарка“ бе обзета от празнично настроение и изпълнена с хора. Водещ на събитието и тази година беше любимецът на всички Цецо от „Семейни войни“. На откритата сцена пяха и танцуваха самодейци от общината, пак там се проведоха интересни и забавни игри с излъчени победители и раздадени награди.

Събитието специално уважи народният представител Красен Кръстев, който поздрави присъстващите и им пожела светли и споделени празници, изпълнени с много вяра и оптимизъм. Кметът на Общината и председател на УС на Сдружение „МИГ Бяла Слатина“ – инж. Иво Цветков също приветства множеството с добре дошли с апела: „Нека намерим сили и воля да простим и да посрещнем празника със смирение, с чисти помисли и честни сърца. Приемете моите пожелания за здраве, благополучие, радост и благоденствие във всеки дом“!

Тази година победители в кулинарния конкурс бяха всички пет читалища и две училища, включили се в надпреварата за направата на традиционни за нашия край кулинарни вкусотии, за което получиха специални грамоти за участие.
Разбира се и за най- малките- децата, бяха предвидени щури забавления в специално подготвения за празника детски кът.

Кулминацията на празничното утро беше участието на популярния певец, музикален продуцент и автор на песни- Криско, който нажежи атмосферата докрай с изпълнения на популярни и обичани от тийнейджърите хитови парчета.


Източник: Пресцентър

Може да харесате още...