Стартира юбилейното, 20-о издание на турнира по футбол в Мездра

Сподели в социалните мрежи:

С първите срещи от предварителните групи в навечерието на Гергьовден стартира XX общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. Атрактивната спортна надпревара беше открита от кмета Иван Аспарухов, който благодари на участниците, на организаторите и на публиката и пожела на всички „На добър час!“.

В тазгодишното юбилейно издание на турнира се включиха 8 отбора от гр. Мездра и от селата Брусен, Крета и Моравица с общо 78 състезатели. Доайен сред тях е 66-годишният Иван Митрински от тима на „Моравица“, а най-млади – Денислав Цеков и Никълъс Петров от „Локо Футбол“, които наскоро навършиха 16 години. Сред участниците е и един чужденец – 34-годишният румънец Милоуш Дан Димитру от състава на „Крета“.

В среща от предварителна група „А“ формацията на „Локо Футбол“, която е съставена от юноши на ОФК „Локомотив“, победи „ЛИВ“ с 4:0. На два пъти точен за младите надежди беше Ралин Тодоров, а по веднъж се разписаха капитанът на отбора Росен Крумов и Рич Данов.

В другата предварителна група – „Б“, опитният тим на „Моравица“ се наложи над „Крета“ с 4:1. Хеттрик за моравчани отбеляза Кристиан Кътов, един гол добави Анатоли Ангелов, а почетното попадение за кретчани вкара Иво Асенов.
Добро впечатление направи авторитетното съдийство на главния рефер Румен Каменов, който тази година ще ръководи 16-те срещи от турнира.

Груповата фаза на общинския турнир по футбол на малки врати ще продължи следващата седмица. В понеделник, 10 май, от 18:30 часа играят „Община Мездра“ – „Кохонес Гранде“ от предварителна група „А“, а от 19:30 часа – „Ботевъ“ (Брусен) – „Неудобните“ от предварителна група „Б“.

Във вторник, 11 май, по същото време са двубоите „Локо Футбол“ – „Кохонес Гранде“ и „Крета“ – „Неудобните“, в сряда, 12 май – „ЛИВ“ – „Община Мездра“ и „Моравица“ – „Ботевъ“ (Брусен), а в четвъртък, 13 май – „Локо Футбол“ – „Община Мездра“ и „Неудобните“ – „Моравица“.

Полуфиналите са на 19 май, а финалът и двубоят за III-IV място – на 21 май. Футболният турнир е от програмата на 47-те Празници на културата „Мездра-май“.

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Може да харесате още...