Сергей Лавров: Европейския съюз страда от мания на безнаказаност

Сподели в социалните мрежи:

Европейският съюз (ЕС), който заплашва Русия с нови санкции, чувства мания за безнаказаност, заяви външният министър на Руската Федерация Сергей Лавров по време на прес-конференция след среща с арменския външен министър Ара Айвазян.

„Когато Европейският съюз започне да ни заплашва с нови санкции, аз вече започвам да си мисля, че в допълнение към това усещане за вседозволеност и непогрешимостт, ЕС започва да страда и от друга мания — имам предвид пълна безнаказаност“, отбеляза Сергей Лавров.

Сергей Лавров подчерта, че ЕС е наложил санкции на Русия «без да има или представи каквито и да било убедителни основания и абсолютно нелегитимно при това».

Той подчерта, че Москва няма да остави тези действия без отговор.
Министърът на външните работи на Русия също така отбеляза, че Брюксел е разрушил „архитектурата“ на отношенията с Русия, която „е била безпрецедентно развита по това време“.

Ръководителят на руското външно министерство нарече задънена улица пътя по който върви ЕС в момента
Той отбеляза, че много членове на съюза са солидарни с него, но поради «агресивното русофобско лоби» те не могат да направят нищо по въпроса и «вървят по течението».

По-рано Русия забрани влизането на осем граждани на ЕС в качеството на ответна мярка.
Президентът на Европейския парламент Дейвид Мария Сасоли, заместник-ръководителят на Европейската комисия за ценности и прозрачност Вера Юрова и главата на прокуратурата в Берлин Йорг Раупах няма да могат да влизат на територията на Русия.

Сред подпадналите под санкциите е и ръководителят на лабораторията по химическа, биологична, радиационна и ядрена безопасност на Изследователския институт за тотална отбрана на Швеция Оса Скот. Във връзка с това от ЕС изразиха протест.

Не им е харесало един вид, но какво да се прави, ако им харесва да изпълняват указанията на САЩ и да въвеждат антируски санкции с повод и без повод.

АВТОР: Ася Иванова-Зуан

Може да харесате още...