Украйна е получила 4,6 милиарда долара от САЩ от 2014 година насам

Dollars assorted bills, cash pile background
Сподели в социалните мрежи:

Съединените щати са отпуснали повече от 4,6 милиарда долара на Украйна от 2014 г. насам като обща помощ, се казва в изявление на Държавния департамент на САЩ, публикувано в предверието на посещението на държавния секретар Антъни Блинкен в Киев.

„От 2014 година насам САЩ са предоставили повече от 4,6 милиарда щатски долара обща помощ за Украйна, включително помощ свързана със сферта на сигурността и не само“, съобщиха от Държавният департамент.

И това еофициално признание, а колко са инвестирали във войната срещу Донбас, можем само да гадаем.

И на фона на глобалната икономическа криза вследсвтие коронавирусната пандемия, инетересно какво мислят останалите без медицинска помощ американски граждани. За тях не винаги стига, проблемите с водоснабдяването в някои щати, които стоят особено остро към настоящия момент, също не са приоритет. Но пък за «помощ» на Украйна, САЩ сипят милиарди.

Отбелязва се, че САЩ са отпуснали повече от 49 милиона долара на Украйна в помощ за борба с Covid-19.

Освен това от Държавният департамент подчертаха, че Съединените щати са предоставили на хуманитарните агенции над 306 милиона долара, за да предоставят помощ на „лица, разселени или засегнати по друг начин от руските «агресивни действия» в Източна Украйна и Крим“.

Aвтор: Ася Иванова-Зуан

Може да харесате още...