Велопоход от крепостта „Баба Вида“ до Колодрума

Сподели в социалните мрежи:

Така Община Видин се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството. Спортната проява ще се проведе на 15 май, събота. Стартът ще бъде даден от 10:30 часа при крепостта „Баба Вида“, а финалът ще е на Колодрума. Могат да се включат участници с велосипеди, както и с тротинетки. Събитието ще завърши с провеждането на томбола, като трима от участниците ще получат награди, осигурени от Общината.
Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се провежда за 28-ми път. Денят на предизвикателството е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Целта на инициативата е да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; много групови занимания – аеробика, йога; както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки на открито, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение.
Желанието на организаторите е, съвместно с Община Видин да предоставят един прекрасен и незабравим спортен ден на жителите на нашия град, като приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.
Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на предизвикателството. Спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.

Може да харесате още...