Питай кмета: Д-р Цветан Ценков отговаря над 40 минути на Вашите въпроси (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

В интервю пред Калин Иванов, кметът на Видин съобщи, че на 28 -ми май ще се състои първа копка по проекта за реставрацията на Синагогата.

Десетки въпроси и голям обществен интерес предизвика новата рубрика в „Добро утро, Северозапад“ – Питай кмета.

В първото издание на горещия стол пред Калин Иванов седна градоначалника на Видин – д-р Цветан Ценков.

Той коментира всички поставени теми от водещия на предаването и дори му направи забележка, че форматът на изданието е много кратък.

Рубриката „Питай кмета“ е продължение на риалити формата, който се излъчваше по радио ГАМА преди година, и на който автор беше Иванов.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО УЧАСТИЕ НА Д-Р ЦВЕТАН ЦЕНКОВ…

През юни започва асфалтирането в Община Видин

Това обяви кметът д-р Цветан Ценков по време на интервю за „Добро утро, Северозапад“. „Общината, като публична обществена структура, трябва да спазва Закона за обществените поръчки, тоест трябва да минат всички необходими процедури. Ние сме готови със списъка, в който има над 100 обекта, които ще се изпълняват в Община Видин, като тук влизат и селата. Вече сме готови и с обществените поръчки и се надявам през юни да стартира мащабното асфалтиране на улици и междублокови пространства“, обясни той. Около 2 500 000 лв. са средствата, които ще се вложат в планираните ремонтни дейности по уличната инфраструктура. Сумата е значителна, но и недостатъчна, за да се отговори на всички желания на гражданите, защото има много места, където от 40 години не е правено нищо, коментира д-р Ценков.
Благодарение на въведената строга финансова дисциплина и предприетите мерки за спиране източването на общински средства, в момента се постига изключително висока събираемост на местните данъци и такси. Заедно с това се използват всички законови механизми за събиране на дължимите от граждани и фирми вземания, отчете кметът. Ако тази тенденция се запази, това ще позволи да се обърне повече внимание на инфраструктурата в населените места на общината, заяви д-р Ценков. И допълни, че се обсъжда, с решение на Общинския съвет при бъдеща актуализация на бюджета да се отделят още средства за подобряване на инфраструктурата на села, които са в особено лошо състояние.
Поради големия обществен интерес, публикуваме линк към списъка с улици и междублокови пространства, които ще бъдат ремонтирани: https://vidin.bg/wps/portal/vidin/administration/ecology/ecology-operation/od30

Може да харесате още...