Скандал заради смяната на шефа на Агенцията по инвестиции (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Скандал заради смяната на шефа на Агенцията по инвестиции. Ден след като служебният кабинет беше назначен, икономическият министър сменя изпълнителния директор на агенцията, съобщава bulgaria on air.
От днес Стамен Янев заема длъжността на Десислава Трифонова. Тя е изпълнителен директор на Българската агенция по инвестиции до днес, когато е освободена от поста.


„Сутринта в 11 часа, вече бившият зам.-министър Стамен Янев, нахлу като мутра в кабинета ми и бях изгонена като ми беше връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождаване. Без мотиви в заповедта, без предупреждение и без предизвестие, като не ми беше дадена дори възможност да си събера нещата. Дори не е имало заповед, имало е само предложение до министър-председателя“, заяви Десислава Трифонова.

Тя няма обяснение за нейното уволнение. Била безпартийна.

„За миналата година има сертифицирани над 1 млрд. проекти за инвестиции и то в момент на криза като това е абсолютен рекорд за последните 6 години“, допълни още тя.

Министърът на икономиката Кирил Петков обясни промяната в ръководството така:

„Това, с което аз се запознах, го гледах повече от максимална ефективност, вместо някаква специфична критика. Чуждите инвестиции са едно от малкото неща, от където може да се влее нов капитал в икономиката и аз искам да съм сигурен, че хората, които са там, имат дългогодишен опит“.

Десислава Трифонова няма да търси правата си по съдебен път, но иска да разбера причината за нейното освобождаване.

„Смятам, че министър Петков трябва да излезе с някакво правдоподобно обяснение защо съм освободена без мотиви. Не е въпросът в поста, а по начина, по който се появи г-н Янев и буквално ме изрита. И не мога да разбера откъде идва този реваншизъм. Всички работещи хора трябва да ни махнат ли?! Защото някой друг ни е назначил ли? Това ли е начинът за управление на държавата? Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да наречем реваншизъм – да гонят хора които работят. Няма нередности по моята дейност, няма проверки в агенцията“, каза още Трифонова.

Може да харесате още...