Видин Новини ТОП Новини

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на РИК – Видин

Сподели в социалните мрежи:

В консултациите взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание.

Областният управител запозна присъстващите с решение на Централната избирателна комисия, в което става ясно, че съставът на РИК – Видин наброява 13 членове, от които председател, двама заместник председатели, секретар и 9 члена. Уточнено бе, че разпределението им по квоти е съответно – 4 представители на Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“-3, Коалиция „БСП за България“-2, ПП „ДПС“ – 2 и по 1 представител от Коалиция „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.
По време на консултациите представителите на партиите решиха председателят на РИК-Видин да е предложението на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Даниел Цветанов. За заместник председател на комисията постъпи само едно предложение от „Демократична България“ за Иван Перчински. Постъпиха три предложения за секретар – от ПП „Има такъв народ“ – Павел Петков, от Коалиция „БСП за България“ предложиха Соня Иванова, а от ПП „ДПС“- Ирена Николова.
Областният управител Момчил Станков информира, че в рамките на днешния ден документите от проведените консултации ще бъдат изпратени до Централната избирателна комисия за служебно назначаване на РИК-Видин.

Източник: Пресцентър ОА-Видин