Блъснаха мъж в инвалидна количка в Монтана

Сподели в социалните мрежи:

Вчера към 13,10 ч. е подаден сигнал в ОДЧ на ОДМВР Монтана за възникнало ПТП с пострадал, управлявал електрическа инвалидна количка на бул. „Трети март”, срещу бившия завод „Подова керамика” в гр. Монтана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Това съобщават от ОДМВР- Монтана.

При извършения оглед е установено, че 64-годишен водач от с. Славотин, общ. Монтана, при управление на лек автомобил „Пежо 306“ с монтанска регистрация, движейки се от ул. „Иван Давидков“ към ул. „Димитър Ерийски“, при заобикаляне не подсигурява достатъчно странично разстояние от движещата се пред него електрическа инвалидна количка, намираща се в най-дясната част на платното за движение, и я блъска.

Вследствие на реализираното ПТП 75-годишният водач на инвалидната количка от с. Студено буче, общ. Монтана, е откаран в ЦСМП Монтана за преглед. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.

Съставен му е акт по ЗДвП. При посещение на ЦСМП Монтана е получена информация, че пострадалият е с комоцио и охлузна рана на главата, без опасност за живота, като е приет за лечение в отделението по хирургия на МБАЛ гр. Монтана. Работа по случая продължава РУ Монтана.

Източник: Пресцентър на ОДМВР- Монтана

Може да харесате още...