Плувни курсове за ученици ще се проведат през лятната ваканция в Мездра

Сподели в социалните мрежи:

Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират през лятната ваканция плувни курсове за ученици от I до VII клас. Обучението ще се проведе в периода 21 юни – 27 август 2021 г. на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита”. Спортните занимания ще бъдат водени от инструкторите Христо Иванов и Дилян Маринов.

Плувните курсове ще протекат в пет смени, всяка с продължителност 10 дни. Първата и втората смяна, които са съответно от 21 юни до 2 юли и от 5 до 16 юли, са с ръководители от ЦПЛР. Трета смяна е от 19 до 30 юли, с ръководители от ОУ „Христо Ботев“, четвъртата – от 2 до 13 август, с ръководители от СУ „Иван Вазов“, а петата – от 16 до 27 август, с ръководители от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Обучението е всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 часа. Таксата за плувния курс е 40 лв. Община Мездра осигурява транспорта и медицинския надзор. Записването става всеки работен ден от 8:00 до 12:00 часа: за първа и втора смяна – в Центъра за подкрепа за личностно развитие в бившия Младежки дом, а за останалите смени – в съответното учебно заведение.

В края на всяка смяна участниците в курса ще получат сертификат за успешно завършено обучение, който удостоверява придобитото от тях ниво на плувни умения.

Инициативата „Плувно лято” се реализира от Община Мездра ежегодно от 1999 г. насам. В досегашните 22-е издания на курсовете в тях са обхванати над 2 200 начинаещи плувци.

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Може да харесате още...