Областният управител на Видин се срещна с ръководството на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

Сподели в социалните мрежи:

Основна тема на разговора беше навременната и ефективна организационно-техническа подготовка за предстоящите парламентарни избори

Областният управител Огнян Асенов проведе работна среща с комисар Стилиян Пешев директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във връзка с организационно-техническа подготовка за предстоящите избори за народни представители на 11 юли 2021 г. На срещата, проведена на 10 юни 2021 г., присъства и главен инспектор Георги Георгиев началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в регионалната дирекция.
По време на срещата Пешев информира, че е създадено необходимото взаимодействие с институциите и вече се провеждат срещи с представители на Районна избирателна комисия – Видин и общинските администрации. Предстои извършването на проверки, относно спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност във всички избирателни секции. На проверка подлежат и местата, на които ще бъдат провеждани и предизборни мероприятия.
След като РИК-Видин изготви графиците за провеждане на обученията на членовете на СИК, ще бъдат извършени инструктажи на съответните длъжностни лица (председатели и членове на СИК и представители на общинските администрации) относно мерките за пожарна безопасност и недопускане на пожари преди и по време на изборния ден, както и за работа с уреди за първоначално пожарогасене.
С районната избирателна комисия е уточнен редът за заявяване и предоставяне на генератори за резервно ел. захранване в случай на спиране на електрозахранването в обектите, свързани с изборния процес.
Комисар Пешев информира областния управител, че служители от регионалната дирекция участват и в охранителните дейности на избирателните секции при тясно взаимодействие със служителите от ОД на МВР.
Огнян Асенов изрази удовлетвореност от ефективната работа на регионалната структура и акцентира върху важността на своевременната координация и синхрона в действията на институциите, имащи отношение към организационно-техническа подготовка за предстоящите избори за народни представители.

ИЗТОЧНИК: ПРЕСЦЕНТЪР ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВИДИН

Може да харесате още...