Областният управител Огнян Асенов и заместник областният управител Шишман Чаушев посетиха Дунав мост Видин-Калафат

Сподели в социалните мрежи:

Трафикът през пункта се осъществява с висока интензивност. ГКПП Видин работи с пълен капацитет и максимална натовареност. Това съобщиха от Областна Администрация Видин.

По инициатива на граничните власти, вчера 10 юни 2021 г., областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с комисар Димитър Чорбаджиев директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе и комисар Силвио Лазаров началник на ГПУ Видин. В детайли беше обсъдена обстановката на ГКПП Дунав мост Видин-Калафат, натовареността на пункта и мерките за подобряване на работата и облекчаване на трафика.
Във връзка с вчерашната среща и натоварения трафик на изход от България при ГКПП Видин, днес областният управител Огнян Асенов и заместник областният управител Шишман Чаушев посетиха ГКПП Дунав мост Видин-Калафат.

На граничния пункт комисар Силвио Лазаров началник на ГПУ Видин и главен инспектор Тодор Тодоров началник на ГКПП Видин представиха актуалната обстановка и разясниха организацията на работа на пункта от страна на българските и румънските власти. Към момента на посещението броят на чакащите, да преминат през ГКПП Видин в посока Република Румъния, товарни автомобили беше 326.

Трафикът през пункта се осъществява с висока интензивност. В интервала от 8,00 часа до 11,00 часа, днес, през пункта са преминали 195 моторни превозни средства, от които 115 са тежкотоварни автомобили. Представителите на гранична полиция заявиха, че ГКПП Видин работи с пълен капацитет и максимална натовареност и уточниха, че през почивните дни се забелязва повишаване натовареността на пукта.

От Регионална дирекция „Гранична полиция“ и ГПУ Видин заявяват, че се предприемат всички необходими мерки за ритмична работа на пункта.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...