Кметът на Видин връчи дипломите на зрелостници от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ с пълни шестици от матурити

Сподели в социалните мрежи:

Учениците от випуск 2021 на видинската езикова гимназия получиха днес своите свидетелства за завършено средно образование. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, заместник областният управител Илия Каменов, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, съобщиха от пресцентъра на общината.

В приветственото си слово директорът на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Любомир Георгиев отчете, че въпреки предизвикателствата на дистанционното обучение, което преобладаваше през изминалите две години, възпитаниците на гимназията са с най-висок среден успех по български език и литература на държавните зрелостни изпити в област Видин. Много добър 5.35 пък е средният успех от дипломите на учениците от випуск 2021.

Д-р Цветан Ценков поздрави зрелостниците със завършването на този важен етап от живота им, като отбеляза, че те трябва да са горди с постигнатите високи резултати.

„Не забравяйте, че сте родени в старопрестолния Видин. Вие сте бъдещите управници на нашата Родина и на нашия град. Постигайте мечтите си, реализирайте всички желания, които са в сърцето и душата ви“, пожела още кметът на младите хора. И изрази увереност, че те, подобно на още много други възпитаници на езиковата гимназия преди тях, успешно ще продължат образованието си в най-добрите български и световни университети, доказвайки, че във Видин се раждат талантливи, умни и креативни деца.

След това кметът д-р Ценков връчи дипломите за завършено средно образование на седемте възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, постигнали успех Отличен 6.00 на държавните зрелостни изпити.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...