Видин Новини

Община Видин осъществява засилен контрол за недопускане изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места

Сподели в социалните мрежи:

Ежедневно служители от отдел „Контрол и опазване на обществения ред“ в общинската администрация извършват обходи на територии в Община Видин, където е известно, че недобросъвестни граждани изхвърлят битови и строителни отпадъци. Контролната дейност се осъществява съвместно с органите на МВР – Видин. В резултат на постоянните проверки вече са съставени няколко акта. Това съобщиха от Община Видин.

Най-често се констатира изхвърляне на отпадъци от ремонти и други строителни дейности. Такъв е и последният случай. Вчера служители от отдела са установили нарушител с бус в момент на изхвърляне на строителни отпадъци в местност в района на Ферибота. На извършителя е съставен акт.

Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ постоянно почиства нерегламентирани сметища, за което обаче се отделя значителен финансов и човешки ресурс. Затова превантивната дейност е изключително важна. Призоваваме гражданите, когато забележат изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани за целта места, да подадат сигнал в Общината, като при възможност посочат и регистрационния номер на превозното средство, с което е бил нарушителят.

По това време на годината традиционно се правят ремонти в жилища, офиси, търговски обекти и др. Във връзка с това припомняме, че една от новите услуги, които Община Видин предлага, е ползването на контейнер за строителни отпадъци, който се доставя на посочено от заявителя място и след запълването му се транспортира до Регионалното депо. Желаещите да ползват услугата могат да подадат заявление за това в Центъра за услуги и информация на гражданите в общинската администрация.

Източник: Пресцентър