Засилена акция срещу водачи употребили алкохол или наркотици

Сподели в социалните мрежи:

Операцията е на територията на всички страни, членки на ROADPOL

В ход е операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщи гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.
Действията вече са започнали и ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и аналогични действия има на територията на всички страни от Европа. Владинов обърна внимание, че в рамките на действията, за времето от 00:00 ч. до 23:59 ч. на 19 юни 2021 г. ще се проведе „24-часов маратон” – интензивен контрол относно установяване употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози от водачите на МПС.
Причина за провеждането на операция като тази, е че пътнотранспортните произшествия, причинени от водачи, употребили алкохол или наркотичните вещества, са със сериозен дял, а последствията от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.

По време на операцията ще бъдат извършвани проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

ИЗТОЧНИК: ГДНП

Може да харесате още...