Областният управител проведе среща с кметовете и секретарите на общините Чупрене и Димово

Сподели в социалните мрежи:

Областният управител на Видин посети община Чупрене и община Димово. Асенов се срещна с Анжело Добричов кмет на община Чупрене и Светослав Славчев кмет на община Димово, които запознаха областния управител с текущата работа и основните задачи пред местните власти. На срещите присъстваха и секретарите на двете общини. Това съобщиха от Областна Администрация Видин.

Акцент в проведените разговорите беше ефективната организационно-техническа подготовка на предстоящия вот. Огнян Асенов изтъкна, че основен приоритет в работата му е осигуряване провеждането на честни и прозрачни избори. Областният управител настоя кметовете по места, в рамките на правомощията си, да не допускат предпоставки за създаване на евентуални злоупотреби и порочни практики при подготовката и провеждането на предстоящите избори.

Асенов обърна внимание, че подготовката на изборите не следва да води до забавяне на административното обслужване на физическите и юридическите лица. Предлаганите от общините услуги трябва да бъдат достъпни и изпълнявани в законовите срокове. „Работете почтено, съвестно и отговорно, в полза на всички жители на общината. Не правете разлика между хората на партиен принцип. Решавайте ежедневните проблеми на жителите в малките населени места“, апелира областният управител.

Областният управител информира, че за логистично осигуряване на изборния процес от общинските администрации в областта са осигурени общо 270 000 лв. За безопасни и здравословни условия на работа и спазване на противоепидемичните мерки от общинските администрации – общо 39 135 лв. Средствата са разпределени по общини на база брой секции. Общият брой на избирателните секции до момента в областта е 239. Предстои разкриването на подвижни и секции в лечебни заведения.

През следващата седмица областният управител планира срещи и с останалите кметове и секретари на общини в област Видин.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...