Монтана Новини

Съдът в Монтана наказа с 10 месеца затвор и 500 лева глоба шофьор, управлявал „Сеат“ под въздействие на три вида наркотици

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия А. К. Т. за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“, 500 лева глоба и лишаване от право да управлява МПС за 1 година.

На 1 юни 2021 г. около 03.30 часа в Монтана служители на МВР спрели за проверка на бул. „Трети март“ А. К. Т., който управлявал лек автомобил. Проверката с дрегер “Drager Drugtest 5000“ установила, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества – „канабис”, „амфетамин” и „метамфетамин“. Служителите на МВР съставили на А.К. Т. акт и срещу него било образувано досъдебно производство, в хода на което е установено, че управлението на МПС под въздействие на наркотици е извършено от подсъдимия повторно след като вече е осъден за същото с присъда по наказателно дело от РС – Лом, и присъдата е влязла в сила на 19.12.2018 г.

Пред съда А. К. Т. – 34 годишен, със средно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 500 лева в полза на държавата. Подсъдимият А. К. Т. се лишава и от право да управлява МПС за срок от 12 месеца, считано от датата на отнемането на свидетелството за право на управление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
ИЗТОЧНИК: СЪД МОНТАНА