Събор в Иново

Сподели в социалните мрежи:

Жителите на едно от най-големите видински села отбелязват празника на своето населено място. Веселието започна още вчера и продължи и днес, когато на площада на Иново отново се събраха десетки хора, за да се забавляват заедно и да се насладят на магията на фолклора.

Гост на събитието беше заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, която поздрави присъстващите от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име. „Изключително е приятно да видиш как хората от различни поколения се събират в един дом, за да почетат традициите. И по този начин да предадат на своите деца, че най-важното е да запазим духовността на българина“, каза Борисова.

Тя пожела на жителите на Иново да живеят в мир и разбирателство, да са заедно не само на празниците, но и в делниците и винаги да носят в сърцето родния си край. След което връчи на кмета на селото Павел Петров поздравителен адрес от кмета на Общината д-р Ценков. „Използвам хубавия повод, за да приветствам усилията на всички, които с всеотдайност и любов продължават да обновяват и облагородяват това селище. Нека и занапред съборът да бъде една традиция, която да Ви сплотява, за да бъдете единни във всяко едно начинание. Бъдете здрави, щастливи, успешни и винаги вдъхновени за добри дела“, се казва в поздравителния адрес.
Началото на празничната програма в Иново дадоха музикантите от Градския духов оркестър, които изпълниха популярни народни хора. Тържеството продължи с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“.

Източник: Пресцентър на община Видин.

Може да харесате още...