Връчиха дипломите на зрелостниците от две видински училища

Сподели в социалните мрежи:

Учениците от випуск 2021 на СУ „Цар Симеон Велики“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха днес своите дипломи. Това съобщиха от Община Видин.

Официалните гости на тържеството в „царското“ училище бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателят на обществения съвет към училището Александър Русев и др.

Д-р Ценков поздрави младежите за успешното им дипломиране и постигнатите високи резултати на държавните зрелостни изпити.

„Сега, когато се изправям пред Вас – млади хора, които сте бъдещето на Видин и на България, изпитвам чувство на гордост, на уважение и на преклонение пред Вашите усилия“, каза кметът в приветствието си.

Той посочи, че зрелостниците от Випуск 2021 година достойно продължават славните традиции на СУ „Цар Симеон Велики“ и ги призова да следват мечтите си и винаги да помнят своето училище и старопрестолния Видин.
Д-р Ценков връчи дипломите на две зрелостнички, постигнали пълни шестици на матурите – Валерия Ангелова по „Английски език“ и Александра Евдокимова по „Биология и здравно образование“.

Директорът на СУ „Цар Симеон Велики“ Ирена Гъркова подчерта, че ръководството и педагогическият колектив на училището се гордеят с всички ученици от випуска, като сподели, че особено радващ е големият брой на постигналите отличен успех на държавните зрелостни изпити. По време на церемонията със златна значка бе наградена Емилия Петкова, която е с пълен отличен от целия гимназиален курс на обучение.

Днес се проведе и тържественото дипломиране на възпитаниците на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Гост на събитието беше заместник-кметът на Община Видин по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев, който връчи дипломите на част от младежите.

„Вървете уверено по своя житейски път, бъдете успешни и сбъдвайте мечтите си“, пожела той на зрелостниците.

След това Скорчев прочете поздравителния адрес от кмета на Общината д-р Цветан Ценков до директора на училището Мариета Георгиева, учителите и учениците от Випуск 2021. Празникът в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ уважиха също заместник областният управител на Видин Илия Каменов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова. По време на тържеството бяха наградени ученици, заели призови места на национални и международни състезания.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...