ОУ „Иван Вазов“ е домакин на партньорска визита по Национална програма „Иновации в действие“

Сподели в социалните мрежи:

Тази сутрин в учебното заведение официално посрещнаха учители и ученици от Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – с. Скалица (Община Тунджа) и Средно училище „Братя Миладинови“ – град София. Сред официалните гости беше заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, която поднесе приветствие от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име.

„Всички, които сме тук, знаем, че ОУ „Иван Вазов“ е част от мрежата на иновативните училища в България, което е поредното доказателство, че то дава на нашите деца качествено образование, съобразено със съвременните тенденции, което го нарежда на едно от първите места сред училищата в нашия град“,

заяви заместник-кметът. Борисова поздрави ръководството и педагогическия колектив за професионализма и енергията, които влагат, за да превърнат ОУ „Иван Вазов“ в едно училище на бъдещето, след което връчи на директора Пролетка Цветкова поздравителен адрес от кмета на Общината.

За училището е чест да е домакин на партньорската визита, сподели Цветкова. „Освен обмяната на опит и иновации, убедена съм, че в тези два дни, в които ще бъдем заедно, вие ще успеете да се запознаете и с нашия прекрасен старопрестолен град Видин. Ако се направи класация за културен туризъм и за паметници на културата, нашият град ще е на челните места. В последните години Общината успешно развива Видин и като фестивален град, с много събития“, разказа директорът пред гостите от село Скалица и град София. И изрази увереност, че представителите на двете партньорски училища ще останат с чудесни впечатления и спомени от престоя си тук.
Програмата на визитата включва представяне на ОУ „Иван Вазов“ и на иновацията, която учебното заведение успешно интегрира в учебния процес. Предвидено е пресъздаване на автентичен обичай от нашия край. Гостите ще имат възможност да посетят и културно-историческите забележителности на Видин.
ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА ВИДИН

Може да харесате още...