Видинското СУ „Петко Рачов Славейков“ отбеляза своята 95-годишнина

Сподели в социалните мрежи:

Средно училище „Петко Рачов Славейков“ отбеляза тържествено 95-годишнината от основаването си. На събитието присъстваха заместник областният управител Илия Каменов, заместник-кметът на Видин Борислава Борисова, директорът на ОУ „Свети Климент Охридски“ – Видин Теодора Ганчева, учители, родители, ученици.

Господин Илия Каменов поздрави от свое име ръководството, учителите и учениците на видинското училище и връчи поздравителен адрес от името на областният управител г-н Огнян Асенов. „Тази дългогодишна история на училището е показателна за ясното намерение и стремеж към развитие на българското образование. Благодарение на усилията на редица педагози, тук успешно се съчетават образователни традиции и новаторство“, се казва в адреса. В него областният управител се обръща към учителите, като им пожелава да са здрави и все така отдадени на мисията да предоставят на учениците качествено образование и да градят амбициозни, знаещи и можещи личности. „Скъпи ученици, ежедневно давайте най-доброто от себе си в своето образование! Бъдете винаги жадни за знания!Уважавайте своите преподаватели и ценете труда им“, пише още в поздравителния адрес от областния управител.
Тържеството на СУ „Петко Рачов Славейков“ продължи с песни и танци, които учителите и учениците старателно бяха подготвили, за да внесат празнично настроение сред присъстващите.


Източник: Пресцентър на Областна управа – Видин.

Може да харесате още...