Oблатният управител проведе срещи с кметове на общините Видин, Брегово и Ново село във връзка с предстоящия вот

Сподели в социалните мрежи:

Тема на поредицата от срещи, които областният управител Огнян Асенов проведе днес с представители на местната власт, бяха предстоящите на 11 юли избори за народни представители. Това съобщиха от Областна Администрация Видин.

В разговора си с кмета на Видин, областният управител Огнян Асенов отбеляза, че двете администрации ефективно си партнират по отношение на логистичните дейности, свързани с обезпечаването на работните процеси при отчитане на резултатите от предстоящите избори и предаването на протоколите от СИК на РИК.

„ Институциите, които представляваме са ангажирани с цялостната подготовка по провеждането на вота и ние трябва да направим всичко възможно изборите да бъдат честни и законни. Не трябва да допускаме съмнение в гласоподавателите за некоректни практики“, отбеляза областният управител.

От своя страна д-р Цветан Ценков информира, че работният процес в общината върви нормално и декларира да съдейства с всичко необходимо за предстоящите избори.

След посещението си в община Видин, Огнян Асенов обсъди провеждането на почтени и прозрачни избори за народни представители и с кметовете на общините Брегово и Ново село – Илиян Бърсанов и Георги Стоенелов. Участие в срещите взеха и секретарите на двете общини.

По време на разговорите стана ясно, че обстановката е спокойна и към момента няма сигнали и данни за злоупотреби при подготовката и провеждането на предстоящите избори. Огнян Асенов информира, че в Областна администрация са доставени окончателните избирателни списъци и в рамките на следващите два дни упълномощени представители на общините следва да ги получат.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...