Видин Новини

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин

Сподели в социалните мрежи:

Oбластният управител на Видин Огнян Асенов проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Видин за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г. На консултациите присъстваха упълномощени представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 46-то Народно събрание, както и заместник областният управител Шишман Чаушев. Това съобщиха от Областна Администрация Видин.

Областният управител Огнян Асенов запозна присъстващите с решение на Централната избирателна комисия, от което става ясно, че съставът на РИК – Видин наброява 13 членове. Уточнено бе, че разпределението им по квоти е съответно: Партия „Има такъв народ“ – 3; Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3; Коалиция „БСП за България“ – 2; Коалиция „Демократична България – обединение” – 2; Партия „ДПС” – 2; Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1.

По време на консултациите представителите на партиите не постигнаха консенсус за местата на заместник-председателите и секретаря на РИК. Областният управител информира, че в рамките на днешния ден документите от проведените консултации ще бъдат изпратени на Централната избирателна комисия за назначаване на РИК-Видин.

Източник: Пресцентър на Областна Администрация Видин