Видин Новини Новините МС ТОП Новини

Заради принос в имунизацията срещу COVID: Отличиха медици от Видин (репортаж)

Сподели в социалните мрежи:

Сред наградените беше и ваксинационния екип на РЗИ-ВИДИН.

В Конферентния център на Областна администрация Видин се проведе церемония по награждаване с почетни грамоти на медици от област Видин. Събитието се проведе по инициатива на Министерството на здравеопазването, в присъствието на заместник областния управител Шишман Чаушев, членове на Областния временен кризисен щаб, служители на РЗИ-Видин, медии.

В началото областният управител Огнян Асенов приветства присъстващите и ги запозна със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в която поименно са изброени екипите и общопрактикуващите лекари, допринесли за имунизационната кампания на република България срещу COVID-19. „Събрали сме се за да наградим с почетни грамоти екипа на РЗИ-Видин и общапрактиващия лекар Албена Иванова за висока активност, професионален ангажимент и постигнати резултати при ваксинация на жители от областта срещу COVID-19“, отбеляза Огнян Асенов и връчи грамота за екипа на РЗИ-Видин на директора – д-р Владински.

„Общапрактиващият лекар Албена Иванова е поставила най-много дози ваксина в област Видин, като е използвала около 100 флакона“, информира д-р Владински и връчвайки грамотата на д-р Иванова й благодари за активността.
На провелото се събитие стана ясно, че 10 536 лица от областта са с напълно завършен имунизационен цикъл.