Дарителски фонд ще подкрепя талантливите деца на Мездра

Сподели в социалните мрежи:

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките – това е каузата, с която стартира Дарителски фонд „За Мездра“ , съобщават от местната администрация.

Дарителски фонд „За Мездра“ е учреден през м. октомври 2021 г. с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото наследство на региона. Инициатор за създаването на фонда е Фондация „Проект Северозапад”, която от пет години развива устойчиви услуги в региона чрез патронажна кухня за възрастни и самотни хора, трудотерапевтична работилница и др.

„Бъдещето на Мездра са децата. Само за изминалата учебна година 116 деца, ученици от училищата в Мездра, са медалисти на национални и международни състезания в областта на науките, езиците и изкуствата. Считаме, че подкрепата за талантливите и надарените деца е подкрепа за бъдещето на региона!”, коментира по този повод Яна Рупева, директор на Фондация “Проект Северозапад”.

Първата дарителска кампания на фонд „За Мездра“ има за цел да осигури средства за:
• 10 Стипендии за отлични ученици от Мездра с изявени постижения в областта на науката (10 месеца по 100 лв.);
• 5 Стипендии за ученици, изявени в областта на изкуствата (10 месеца по 100 лв.);
• 2 Стипендии за студенти I курс с отличен успех (10 месеца по 500 лв.).
Средствата се набират от частни и корпоративни дарители.
Можете да подкрепите каузата по няколко начина:
• като изпратите текст DMS ZA MEZDRA на кратък номер 17 777,
• чрез онлайн дарение в Платформата.бг,
• чрез дарителските кутии, поставени в магазини в гр. Мездра,
• както и с дарение директно по банковата сметка на фонда:

За Мездра
BG44UNCR70001524524222
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Дарителски фонд „За Мездра“ се управлява от Публичен съвет, в който участват авторитетни хора от общината, гарант за добросъвестното разпределяне на даренията. В случай че бъде набрана по-голяма от заложената сума, средствата ще бъдат разпределени на конкурс, след допълнително решение на Публичния съвет. В случай че бъдат набрани по-малко от планираните средства, ще бъде намален броят и размерът на планираните стипендии.
Целта ни е да се обединим в полза на децата и бъдещето на Мездра!

Научете повече за Фонда на сайта: zamezdra.severozapad.net Последвайте ни във фейсбук: zaMezdra
За повече информация: Яна Рупева, директор на Фондация „Проект Северозапад” и член на Публичния съвет на Дарителски фонд „За Мездра“, тел. 0884 97 36 35, e-mail: [email protected], https://severozapad.net/

Източник: Пресцентър на Община Нездра

Може да харесате още...