БСП – Видин: Коледната украса върху паметника на Бдинци е кощунство! Прекратете го!

Сподели в социалните мрежи:

Недопустима гавра с паметта на загиналите от Трети пехотен Бдински полк извършва Община Видин, която окичи паметника им с коледна украса и го превръща в част от увеселителните празнични инициативи, посочват от левицата.

Такова кощунство не си е позволявал никой в 77-годишното съществуване на паметника, който е издигнат, за да бъде увековечен подвигът на загиналите 39 офицери, 172 подофиерии и 2154 войници, дали живота си за Родината във войните през 1912-1913 и 1915-1918 г. в боевете при Лозенград, Гечкенли, Люлебургас, Изетин, Кум Бургас, Чаталджа, Ялос, Струмица, Дойран, Видин, Връшка чука, Зайчар, Болевец, Алексинец, Горно и Долно Караджово, Чеган, Кота 1248, Червената стена, Снегово, Томорос.

„Затова призоваваме кметската администрация – да изключи мемориала на загиналите във войните от коледната украса и тържества, защото това е най- малкото проява на лош вкус и незачитане на героите дали живота си за свободата на България“, категорични са групата съветници на червените в крайдунавския град.

Може да харесате още...