Приходите в НАП отново с рекорден ръст

Сподели в социалните мрежи:

Над 74 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на НАП във Видин от началото на годината до края на ноември. Това са с над 11,6 млн. лева повече спрямо същия период на 2020 година, сочат данните на приходната агенция.

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на над 23,3 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 17 млн. лева, а корпоративния данък е 6,7 млн. лева.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 51 млн. лева в това число над 30 млн. лева са за държавно обществено осигуряване, 14 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 6,6 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративния данък – почти 40%, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 22 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 15 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.

Общия размер на приходите постъпили в НАП на национално ниво са над 25,7 млрд. лева, като данъчните приходи са над 14,7 млрд. лева, а приходите от осигурителни вноски надвишава 10,5 млрд. лева. Увеличението спрямо същия период на 2020 година е с почти 3,7 млрд. лева.

„Уверени сме, че с тези темпове, ръстът на приходите през 2021 година ще надмине очакванията ни. Увеличението на доброволното деклариране и плащане от бизнеса и гражданите се дължи на партньорския подход от страна на НАП, фокусът ни големите данъчни рискове и единното прилагане на закона“, казаха по повод рекордните приходи от видинския офис на НАП.

Източник: Пресцентър на НАП-Видин

Може да харесате още...