Слънчева сутрин, но студено през деня във Видин

Сподели в социалните мрежи:

Няма нищо по-хубаво от лошото време. Стига да си във Видин, нали?
Днес над старопрестолният град сутринта ще е слънчева, но студена . Максималните температури във Видин и Враца ще са между 5 и 8 градуса, а минималните през нощта ще са около нулата.

Още сутринта с ориентиране на вятъра от северозапад и с усилването му ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България ще започне да превалява сняг. В Източна България с юг-югоизточен вятър през по-голямата част от деня ще остане топло за първата половина от декември, като до вечерта и там вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са в широки граници от 3°-4° на места в Западна България до 13-14° в източните райони. Това съобщават от НИМХ.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1000-1200 метра дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: НИМХ

Може да харесате още...