Над 3 400 клиенти обслужи офиса на НАП във Видин през м. ноември

Сподели в социалните мрежи:

3 433 клиенти бяха обслужени в офиса на НАП във Видин през м. ноември, което е с една четвърт повече от предходния месец. 8,5 минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване. Това съобщават от Националната агенция за приходите във Видин.

Най-честата причина за посещение в офиса на НАП е била изясняване и уточняване на здравен статус. Обслужените клиенти по този повод са над 1 200 човека. Видинчани са посещавали офиса на приходната агенция също за плащане на публични задължения чрез ПОС терминал, получаване на удостоверения и ПИК кодове, както и подаване на данъчни и осигурителни декларации и други документи.

През 2021 година в офиса на НАП във Видин са обслужени почти 44 000 граждани и фирми, като отчетеното средно време за изчакване е около 2 минути, а средното време за обслужване на един клиент е около 7 минути.

„Офиса на НАП във Видин продължава да работи и да обслужва клиенти при спазване на всички противоепидемични мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията. Националната агенция за приходите призовава своите клиенти да използват предлаганите електронни услуги. Чрез портала за е-услуги всеки може да заяви или актуализира електронния си адрес за кореспонденция чрез услугата „Управление на достъпи и на контактна информация“. Съветваме своите клиенти да предоставят актуален имейл за кореспонденция, за да може комуникацията с приходната агенция да се извършва електронно, а не на хартия.“, коментираха по този повод от видинския офис на НАП.

Източник: Пресцентър на НАП-Видин

Може да харесате още...