Царете на магията завладяха Видин

Сподели в социалните мрежи:

Невероятни мигове изживяха тази вечер зрителите в залата на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“. Артистите от най-голямата магична организация у нас – Quick Hands Project, завладяха публиката, сред която имаше и много деца, със своя проект „Царете на магията“. Спектакълът, който обединява различни жанрове на илюзионното изкуство, се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и на Община Видин.

В ролята на водач в света на магията влезе Мистър Джим. Той показа талант не само като забавен и чаровен водещ, но и като изключителен илюзионист, чиито умения да се освобождава и от най-здравите въжета са сравними с тези на легендарния Хари Худини, както скромно самият Мистър Джим отбеляза.

Интересни фокуси демонстрира и илюзионистът Дани Белев, който пред удивените учи на видинчани успя да превърне хартиено цвете в жива роза. За изпълнението на част от магичните номера той беше подпомаган от своята асистентка – чаровната Алекс, която прояви изключителна смелост, оставяйки се да бъде прободена с мечове.

Градусът на емоциите в залата рязко се покачваше всеки път, когато на сцената стъпеше Мат Мърдок. И съвсем обяснимо, защото илюзионистът, който впечатли със своята ефектна визия, практикува екстремна магия. А изпълненията му включваха поглъщане на ножчета за бръснене, номера с огън и други забързващи пулса и спиращи дъха на зрителите фокуси.

На финала артистите от Quick Hands Project благодариха на Община Видин за съдействието при осъществяването на това представление. И споделиха, че то поставя чудесен завършек на националното им турне със спектакъла „Царете на магията“. Освен бурните аплодисменти на зрителите, илюзионистите получиха и кошница с цветя от Община Видин. Те на свой ред я поднесоха на красивата Алекс, която днес празнува рожден ден.

Представлението „Царете на магията“ се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. В залата се влизаше след представяне на „зелен сертификат“, като на място се правеха бързи тестове на гражданите, които не разполагаха с такъв. А докато изчакваха резултатите си, хората имаха възможност да разгледат подредената във фоайето на театъра изложба с картини, нарисувани от талантливите възпитаници на видинското училище по изкуствата „Св. св. Кирил и Методий“.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...