Поредно дарение от проф. Валентин Джонов

Сподели в социалните мрежи:

Във Видин днес пристигна ТИР с дарения, осигурени от нашия съгражданин, със съдействието на Общината. Това е пореден благороден жест от страна на живеещия в Швейцария проф. Джонов, който тази година бе обявен за почетен гражданин на Видин. През последните две години с негова помощ са предоставени за нуждите на хора и институции над 5 ТИР-а с мебели, машини, дрехи, медицински консумативи и пособия и др., съобщават от местната администрация.

Част от сегашното дарение отново е за видинската болница „Света Петка“. Лечебното заведение се сдоби с 25 напълно механизирани реанимационни легла и дюшеци за тях; обзавеждане за болнични стаи – маси, болнични шкафове, столове; дезинфектанти; медицински консумативи – маски, ръкавици, спринцовки и др.; специални чували за отпадъци за структурите за лечение на пациенти с коронавирус; 2 палатки за пациентите, изчакващи да излязат резултатите от направените им PCR тестове.

Дарението включва и над 200 кашона с дрехи, които ще са коледен подарък за жители на Община Видин, нуждаещи се от подкрепа. Създава се необходимата организация за раздаване на пакетите. То ще започне от утре, край елхата на площад „Бдинци“, от 16:30 до 17:30 часа.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...