Пречистватели за въздух дари Лайънс клуб на видинска детска градина

Сподели в социалните мрежи:

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова беше днес гост на филиал „Щастливо детство“ на детска градина „Зорница“. Поводът за това бе връчване на дарение от Лайънс клуб Видин на детското заведение – четири пречиствателя за въздух, по един за всяка от групите в образователната институция, съобщиха от местната администрация.

Председателят на Лайънс клуб Видин Асен Асенов отбеляза, че здравето на децата и екологията са две каузи, за които организацията работи.

„В този момент, когато се изпълнява проект на Общината за подмяна на отоплителните уреди в домакинствата, това дарение е както жест към децата, така и една протегната ръка към Община Видин за съвместни бъдещи проекти“, заяви той.

И допълни, че заради географските особености в нашия град често нивата на фините прахови частици са високи, проблем са и алергените, формирани от дървесната растителност. Асенов обясни, че апаратите, които от Лайънс клуб даряват, са снабдени с нанофилтри и почистват от прах и алергени въздуха.

Директорката Светлана Петкова благодари за полезните подаръци.

„Имахме намерение да закупим такива апарати, но от Лайънс клуб ни изпревариха. С огромна благодарност приемаме тяхната инициатива. Вътре в занималните винаги има определени алергени и прах, които ние не можем да елиминираме. Но съм убедена, че с новата придобивка този проблем ще бъде решен и най-важното – ще осигурим още по-безопасна среда за нашите деца“, каза Петкова.

Тя посочи, че не за пръв път видинските „лъвове“ подават ръка на детската градина – една от групите на филиала е за деца със специални образователни потребности, на които от Лайънс клуб неведнъж са помагали.

Борислава Борисова сподели радостта си от възможността да е част от това събитие, което се случва на хубавия български празник Игнажден. Заместник-кметът благодари на членовете на Лайънс клуб за всичко, което правят за здравето на видинските деца.

„Надявам се все повече хора да бъдат техни последователи в тази хуманна мисия“, заяви Борисова.

Тя поздрави от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име членовете на благотворителната организация за всички добри инициативи, които реализират.

Четирите пречиствателя за въздух са закупени със средства, набрани от благотворителния Коледен бал на Лайънс клуб Видин, който се проведе под мотото „Чист въздух за децата“. Кметът на Видин и общинското ръководство също подкрепиха каузата.

На финала на събитието директорката Светлана Петкова връчи благодарствени писма на членовете на Лайънс клуб. Тя поднесе на всички гости подаръци, изработени от възпитаниците на детската градина.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...