За добротата не само по Коледа! Сдружение ежемесечно дарява на нуждаещите се във видинско (репортаж)

Сподели в социалните мрежи:

В следващите минути ще Ви разкажем за една кауза във Видин, която обединява майки от крайдунавския град, а идеята е да помогнат на всички, които имат нужда от топли дрехи, храна и неща от първа необходимост. С времето каузата добива все по-голяма популярност и днес тя е подкрепена дори от депутати.

Филип Попов е един от доброволците. Пред камерата ни той споделя, че това е потребност, която всеки нормален човек има, независимо каква длъжност заема.

Преди 8 години Мадлен и Нивелина решават да съчетаят майчинството с това да помагат на нуждаещите се.

Мадлен Стефанова – доброволец
„Хрумна ни идеята да направим сдружение, което да помага на деца, които не са в институция защото те са повече като че ли и това с годините разбрахме, че е точно така и това е доста плашещо“.

Така от година на година дарителите към сдружение „Ера“ стават над 1000, а след като се съберат достатъчно дарения, доброволците ги разпределят на най-нуждаещите се деца и възрастни хора в областта.

Нивелина Николова – доброволец
„Ние не помагаме само на деца, а и на възрастни хора, а знаете, че щом правиш добро, значи си полезен на обществото“.

В последните години към идеята на Мадлен и Нивелина се присъединява и депутатът Филип Попов. Разказва ни, че използва всяка свободна минута за да помага в каузата.

Филип Попов – народен представител от Видин
„Това е една вътрешна потребност, която или я имаш или я нямаш, независимо какъв си, дали народен представител или нещо друго. Всъщност отдавна се занимавам с това, но никога не съм искал да го показвам публично“.

Така след като даренията са събрани е време да бъдат раздадени.

На 30 тина километра от Видин в град Кула пред местното читалище, десетки деца вече нямат търпение да получат подаръци.

Репортер: Коя е историята, която те разтърси и няма да забравиш?

Мадлен Стефанова – доброволец
„Тъкмо трябваше да раждам второто си дете и ми се обади една позната, чиято приятелка е загубила съпруга си, тя момиче на 19 години с близнаци, аз тъй като съм много емоционална като майка и реших да подаря количката на бъдещото ми дете на нея, както и половината от дрехите на моите деца. Защото знам какво е да нямаш“.

Към днешна дата героинята от историята на Мадлен е повече от добре, дори самата тя е станала дарите в сдружението на майките.

Мадлен Стефанова – доброволец
„Треперя от радост, когато прегърна и докосна някое дете, щастлива съм когато мога да го зарадвам, да му дам топлината от която има нужда точно сега“.

Самата Мадлен е майка на 3 деца, а инициативите като днешната са ежемесечни, не само по Коледа.

Може да харесате още...