Видин Новини Новините МС ТОП Новини

Приключи асфалтирането на улици и междублокови пространства

Сподели в социалните мрежи:

Община Видин реализира всички дейности във връзка с асфалтирането, заложени в поименния списък за капиталови разходи през 2021 година.
Частично или цялостно бяха преасфалтирани над 20 улици в град Видин и повече от 50 междублокови пространства в 15 жилищни комплекса и квартали. На някои места гражданите по своя инициатива положиха маркировка на паркингите край техните блокове.
Също така бе подновена настилката и в два от най-предпочитаните за разходка и отдих паркове във Видин: Крайдунавският – над 15 000 кв. м и „Владикина бахча“ – над 1 500 кв. м.
Беше обновено и асфалтовото покритие на част от уличната мрежа в общо 7 населени места – град Дунавци и селата Градец, Каленик, Иново, Покрайна, Кутово и Гомотарци.
Общата сума, предназначена за асфалтирането на улиците и междублоковите пространства в град Видин бе в размер на 2 750 000 лв., отпуснати на Общината в края на 2020 г. с Постановление на Министерския съвет. От общинския бюджет за асфалтиране в населените места извън град Видин бяха предвидени 450 000 лв.


Източник: Пресцентър на община Видин