Видин Новини Новините МС ТОП Новини

Нов удар! Откриха близо 15 кг хероин на Дунав мост 2 (снимки)

Сподели в социалните мрежи:

При проверка на кола с българска регистрация на граничния пункт при Видин митнически служители открили 14,685 кг. хероин,съобщиха от Агенция митници.

Около 19,30 ч. на 09.01.2022 г., в района на ГКПП Дунав мост – Видин, митнически инспектори спрели за проверка лек автомобил, пътуващ от България за Германия. Водачът заявил, че не превозва забранени от закона стоки.
При извършен физически контрол на ТИР терминала във Видин в пода на колата са били установени специално изградени тайници. Достъп до тях имало чрез два отвора, намиращи се под предните седалки. След демонтажа им, в дясната конструкция под хавлиена кърпа и ароматизатори, покрити с керемида, са били намери 29 пакета, обвити с бежово тиксо.
Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало положително на хероин при извършен полеви наркотест. Общото тегло на пакетите е 14 685,05 грама.
При допълнителен оглед е било установено, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова проверка.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.
В качеството на обвиняем е привлечен водачът на превозното средство – 46-годишният И.П. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин той е задържан за срок до 72 часа. Извършеното от него деяние представлява тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.
Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия И.П.