Седем фирми ще подпомогнат ремонта на Черепишкия манастир

Сподели в социалните мрежи:

Седем фирми от община Мездра се отзоваха на молбата, отправена от игумена на Черепишкия манастир „Успение Богородично“ архимандрит Йоаникий, за подпомагане ремонта на светата обител. Това са „Техкерамик-М“ АД, „Хемус-М“ АД, „ЛКС“ ООД, „Тениди“ ЕООД и „Консорциум Хидрострой Груп“ ООД – гр. Мездра, ЕТ „Йордан Величков-Влади“ – с. Зверино и „Пламен Йорданов-71“ ЕООД – с. Оселна. Това съобщават от Община Мездра.

Една част от тях дариха парични средства, а останалите – строителни, ВиК-а и други материали и оборудване, с които ще бъде обновена цялостно хотелската част за поклонници в манастирския комплекс. Дарителската акция е осъществена със съдействието на Община Мездра.

В знак на благодарност игуменът на Черепишкия манастир архимандрит Йоаникий изпрати благодарствени писма на изпълнителните директори и на управителите на фирмите спомоществователи инж. д-р Васил Христов, Андреас Испиридис, Мирослав Захариев, Иван Иванов, Борис Костов, Йордан Величков и Пламен Йорданов.

„Благодарим Ви, че сте част от благородните и достойни хора, които откликнаха на нуждите ни в тези изключително трудни времена, се казва в благодарственото писмо.
Приемете моите най-искрени благодарности за направеното от Вас безвъзмездно дарение към Черепишкия манастир „Св. Успение Богородично“.
Благодарим Ви за Вашето добротворчество, което, включено достойно в общото дело, помогна за това манастирът да покрие най-належащите си нужди.
Благословена е ръката, която дарява, защото, дарявайки, изпълняваме Христовата заповед за любов към Бога и на дело потвърждаваме в нас преумножената Христова любов към ближния.
Бог да благослови всяко Ваше добро начинание!
Да дари духовно и телесно здраве на Вас и на Вашите близки!“, пише в заключение Негово Високопреподобие.

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Снимка на Черепишкия манастир „Успение Богородично“: Борис Кръстев

Може да харесате още...